Workshops

In de workshops van Stress op School krijgen leerlingen uit de onderbouw van de middelbare school uitleg over hoe stress werkt, waaraan je het kunt herkennen, welke zaken extra stress en belasting geven (bijvoorbeeld mobiele telefoongebruik, social media, een overdaad aan keuzemogelijkheden, etc) en hoe je daar mee om kunt gaan.

Ook wordt er aandacht besteed aan persoonlijkheidsfactoren die mensen extra gevoelig maken voor ongezonde stress en overbelasting. Er is in het bijzonder aandacht voor wat leerlingen kunnen doen om gezond te blijven en hulp te vragen als dat niet meer voldoende lukt.Naast deze informatieoverdracht zetten we leerlingen ook actief aan de slag. Via diverse oefeningen en spellen worden leerlingen zich bewust van de (beperkte) rekbaarheid en capaciteit van hun brein, en wat er gebeurt wanneer er te lang te veel cognitief vermogen wordt gebruikt.

Praktisch

Een workshop bestaat uit twee lesuren van bij elkaar minimaal 100 minuten. Voorafgaand aan de workshop sturen wij een vragenlijst op, waarnaar we refereren in de workshop. De workshop wordt gegeven door goed opgeleide ervaringsdeskundigen: Young professionals die zelf ook voor veel stressgerelateerde uitdagingen hebben gestaan op de middelbare school.

Direct een workshop boeken? Neem contact met ons op!

workshops